Esittely

Anne Federley on jyväskyläläinen muusikko, jonka pääinstrumentit ovat laulu ja piano. Koulutukseltaan Anne on luokanopettaja ja musiikinopettaja. Hän on työskennellyt mm. kuoronjohtajana ja nuorisomuusikkona.

Anne aloitti musiikin opiskelun Lappeenrannassa musiikkiluokalla. Ensimmäinen soitin oli viulu, toinen piano ja kolmas laulu. Kvartetti- ja kuorolaulu oli jo lapsena mieluisaa. Jyväskylässä musiikkikasvatuksen opinnoissa Anne opiskeli laulun ja pianon lisäksi urkujensoittoa, kuoronjohtoa ja bändisoittoa. Käytännön kokemusta musiikin parissa kertyi opiskeluvuosina kesäkanttorin töistä, erilaisten laulu- ja soitinryhmien sekä Tulus-kuoron johtamisesta (www.tulus.org). Anne sävelsi ja sovitti musiikkia kuorolle ja säestäville instrumenteille.

Työnsä merkeissä Anne on ollut mukana järjestämässä surukonsertteja lapsen ja nuoren muistolle yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Nämä konsertit huipentuivat v.2004 Sinua en unohda –levyn julkaisemiseen. Tälle levylle päätyi Annen ensimmäinen sävellys Raittilan runoihin, Viimeinen aamu. Muut Raittilan runoihin sävelletyt laulut ovat odotelleet pöytälaatikossa sopivaa hetkeä vuodesta 2003.

Viime vuosina Anne on esiintynyt mm. Jazzmessuissa ja Teatteri Pikkiriin riveissä (www.pikkirii.net). Hän on säveltänyt Anna-Mari Kaskisen runoja lastenteatteriesityksiin. Lauluopinnot ovat jatkuneet CVT (Complete Vocal Technique) – opettajan johdolla. Elämänkokemuksen karttuessa musiikin tekeminen on saanut lisää sävyjä ja matka jatkuu edelleen.